بختک در خواب Secrets
مصرف برخی داروها: داروهای خوابآور و ضدافسردگی به دلیل تأثیر روی چرخه خواب، میتوانند عامل این وضعیت باشند.استرسهای شغلی، تغییرات در سبک زندگی، مصرف کافئین و الکل، کمخوابی.
کافئین میتواند خواب را مختل کرده و باعث بیداریهای مکرر شود. نوشیدنیهایی مانند قهوه، چای سیاه و نوشابههای انرژیزا باید در ساعات نزدیک به خواب اجتناب شوند.
برای اکثر افراد، هیچ راه درمانی وجود ندارد. فاکتور اصلی، پیشگیری و درمان هرگونه دلیل مربوط به بیماری می باشد.
این مواد میتوانند موجب ناراحتی معده و مشکلات گوارشی شوند که خواب را مختل میکنند.
در برخی موارد، بختک میتواند در خانوادهها مشاهده شود، به این معنا که ژنتیک نیز میتواند نقش داشته باشد.
- خوابیدن به پشت ممکن است احتمال وقوع فلج خواب را افزایش دهد، اما علت اصلی نیست. این یک عامل تسهیلکننده است و به طور خرافی به بختک ربط داده شده است.
اگر اعضای خانواده شما تجربه بختک داشته باشند، احتمال بروز این پدیده در شما افزایش مییابد.
عدم توانایی حرکت و صحبت کردن: به محض بیدار شدن، عضلات بدن برای چند ثانیه یا تا حدود یک دقیقه قفل هستند.
با این حال، این پدیده اصلاً جای نگرانی ندارد و پس از چند ثانیه یا نهایتاً یک تا دو دقیقه، قدرت حرکت دوباره بازمیگردد.
موارد بسیاری می توانند فلج خواب را به دنبال داشته باشند، به عنوان مثال محرومیت از خواب، استفاده از برخی داروها و برخی اختلالات خواب مانند آپنه ی خواب می توانند محرک این مورد باشند. هم چنین افراد دچار اختلالات ذهنی از جمله استرس و افسردگی، بیشتر در معرض تجربه کردن ناتوانی پس از خواب هستند.
اولین قدم در درمان بختک، مراجعه به یک پزشک به منظور شناسایی و مدیریت اختلالات زمینه ای است که ممکن است در تکرار یا تشدید حملات نقش داشته باشد.
راستش این سومین باری بود که این تجربه بدو داشتم تا همین الانم نمیدونستم علتش چیه
جهت حالت بختک بررسی این موضوع و ارائه راهکار مناسب نیاز به معاینه و ارزیابی دقیق بالینی شما می باشد. در صورت تمایل با یکی از مراکز تهران تماس بگیرید همکاران راهنماییتان می کنند.